HPL Trap

Onze traptreden zijn uitgevoerd met een HPL toplaag, maar wat is HPL nu eigenlijk? HPL is een afkorting voor High Pressured Laminate. De opbouw van dit materiaal bestaat uit een aantal lagen die gecomprimeerd worden onder extreem hoge druk. Hierdoor wordt een zeer harde, krasbestendige plaat gecreëerd.

HPL in de ruwbouwfase

Onze HPL trap behoort tot de meest sterke en slijtvaste trappen van het moment. Nieuwe trappen worden veelal in ruwbouw geplaatst en onze HPL trappen zijn hier uiterst geschikt voor. Omdat de trap vaak tijdens het bouwproces gemonteerd wordt, zetten vele werkschoenen hun voetafdruk op de trap voordat de trap door de bewoners in gebruik wordt genomen. De toplaag is zo slijtvast, dat het zelfs de ruwbouwfase overleeft. Ter extra bescherming worden onze trappen voorzien van nog een extra laag beschermfolie, zodat de kans op beschadigingen geminimaliseerd wordt.

Meer weten? Neem contact op

Is een HPL trap milieuvriendelijk?

Onze HPL trappen zijn zeer milieuvriendelijk. Hout is een volledig natuurlijk product en er komt weinig C02 vrij bij de winning van hout. Het binnenste deel van de HPL treden is gemaakt van HDF (High Density Fireboard) wat volledig FSC®-gecertificeerd is. De HPL-toplaag is natuurlijk afbreekbaar en is daardoor ook gecertificeerd met het FSC®-keurmerk.

Overtuigd? Vraag een offerte aan

Makkelijk schoonmaken & watervast

Laat je per ongeluk een kop koffie over de trap heen vallen? Geen stress! De HPL trappen van Next Step kenmerken zich door de watervaste toplaag die gemakkelijk is schoon te maken. Vloeistoffen trekken bij deze trap niet in het hout, maar blijven op de trede liggen, waarna ze met een natte doek eenvoudig weggeveegd kunnen worden.

Interesse? Vind een dealer in de buurt

Antislip laag

Onze treden zijn voorzien van een slijtvaste antislip laag, waardoor je er niet over uitglijdt. Deze antislip laag zit verwerkt in de HPL toplaag, waardoor antislip-strips niet meer noodzakelijk zijn. Onze HPL trap is voorzien van een antislip laag die een waarde heeft van R10. Zo is de kans op uitglijden minimaal en blijven de traptreden in nieuwstaat!

Meer informatie nodig? Neem dan contact op.
Overtuigd van de voordelen van een HPL trap van Next Step?Vraag dan nu een offerte aan