Trap en overloop woonhuis Tiendeveen

Voor een woning in Tiendeveen mochten wij een heuse blikvanger afleveren: een keepboomtrap met overloop, samen hét middelpunt van belangstelling in deze woonkamer. De treden en dekregels zijn donker, maar de rest wit waardoor de trap niet zo massaal lijkt maar een beetje wegvalt tegen de witte muur en de treden lijken te zweven. Een trap om trots op te zijn!

Het eindresultaat

  • Soort trap: open steektrap
  • Soort boom: links genest, rechts keepboom
  • Next Step design treden en overloop: 4019 Michigan Elm
  • Bomen: vurenhout, dekkend wit gegrond
  • Dekregels: Sleutelgatprofiel 50x80, eiken carbon black
  • Spil: met sierlijke ronde groeven en platte kap
  • Spijlen: verschillende platte spijlen 19x 45 mm

Bijpassende dekregels

Bij deze trap is er een combinatie gemaakt van de Next Step traptreden in het design 4019 Michigan Elm en een Eiken dekregel met Carbon Black olie. Het verschil is bijna niet te zien, het matcht ontzettend goed met elkaar.

Schuine steektrap

Normaal gesproken loopt een steektrap in een rechte lijn. Bij deze uitvoering is ervoor gekozen om de trap aan de onderkant schuin af te laten lopen om een prettigere looplijn en meer ruimte te creëren.

Bijzondere spijlen

In plaats van standaard dezelfde spijlen is er gekozen voor een patroon waarin om en om twee gewone spijlen en vervolgens één spijl met ruitvorm erin verwerkt worden geplaatst. Deze speciale spijl is handmatig bewerkt in onze fabriek.

Overloop van Next Step

Ook de overloop is gemaakt van Next Step materiaal. Nou zien we wel vaker een overloop van Next Step, maar vaak is er dan gebruik gemaakt van één van onze Next Step vloeren. Daar is echter wel een bestaande ondergrond voor nodig om de vloer op te leggen, anders is deze te dun. Dat was bij deze trap niet het geval. De overloop is gemaakt uit dezelfde Next Step platen waar ook de treden uit worden gemaakt. Vandaar dik en stevig genoeg om op te lopen. Deze kun je strak tegen elkaar aan plaatsen waardoor het één doorlopend stuk wordt, maar voor het speelse effect is hier gekozen om een klein beetje ruimte tussen de platen te laten.

Ronde bloktrede

Door de onderste treden uit te voeren als ronde bloktrede krijgt de trap een nog luxere uitstraling

Meer foto’s

Geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!Neem contact op!